Naar inhoud

FAQ

Waar is Landgoed Mariahoeve?

Mariahoeve is gelegen in de prachtige provincie Drenthe. Ons Natuurkampeerterrein ligt aan de provinciale weg N857, tussen Rolde en Borger, bij hectometerpaal 3.8. Vlakbij Assen, en midden in de bossen. Het adres is Papenvoort 2 in Papenvoort. Let op bij het op- en afrijden van het terrein. Voor je eigen veiligheid en die van anderen.

Hoe kom ik op Landgoed Mariahoeve?

Auto Rij naar Assen en neem bij Assen de N33 richting Veendam en/of Gieten. Neem na 5 minuten de afslag N857 richting Borger. De ingang van ons natuurkampeerterrein is vlak na het plaatsnaambordje Papenvoort, aan de rechterzijde van de weg. Eerst passeer je de uitgang, aan je rechterzijde, daarna onze ingang. Ga daar het terrein op.

Openbaar Vervoer Neem de trein naar Assen. Neem vandaar Bus 24 naar bushalte de Minhaar. Vanaf daar is het 10 minuten lopen naar de Mariahoeve. Ook gaat Bus 21 naar bushalte Hogeveldweg, Grolloo. Vanaf daar is het 15 minuten lopen naar de Mariahoeve.

Fiets Vanuit Assen is het (met eigen of OV-fiets) ongeveer 12 km fietsen naar de Mariahoeve.

Parkeergelegenheid & vervoer bagage

We hebben bij de receptie uitgebreide (gratis) parkeergelegenheid. Alleen voertuigen met overnachtingsmogelijkheid zijn welkom op het natuurterrein zelf. En auto’s die hun caravan even snel op het natuurterrein willen plaatsen. Voor het vervoeren van bagage vragen we je gebruik te maken van de bolderkarren die we bij het parkeerterrein hebben neergezet. Wil je je auto toch bij de tent laten, dan vragen we daarvoor 25 euro per nacht.

Toegang tot het terrein

Het hele terrein is toegankelijk voor de gasten (van alle leeftijden en uit alle windstreken) van Landgoed Mariahoeve. Honden zijn – mits aangelijnd – eveneens van harte welkom. Hou je graag aan de aanwijzingen van onze bosconciërge en andere medewerkers; voor je eigen veiligheid, en om de natuur en de andere bezoekers zo min mogelijk te storen.

Feestje vieren?

Hoezeer wij zelf ook van gezelligheid houden,ons terrein is een natuurkampeerterrein, primair bedoeld voor liefhebbers van de natuur en de rust en schoonheid die de natuur te bieden heeft. Daarom geen versterkte muziek, maar wel gitaarspel bij het kampvuur. Vanaf 10 uur in de avond verzoeken wij iedereen stil te zijn. Mocht je een keer een groot feest willen vieren – omdat je wilt trouwen of zomaar - dan kun je ons terrein ook helemaal afhuren. Dat biedt weer hele andere fantastische mogelijkheden.

Over reserveren,  betalen,  aanpassen,  omboeken en annuleren.

Om verzekerd te zijn van een staplaats of andere overnachtingsvoorziening is het verstandig om ruim van tevoren te reserveren. Bij de reservering regelen we ook meteen de betaling. Wel zo makkelijk. Voor ons, en ook voor jou. Want dan kun je meteen in de ‘relaxstand’ wanneer je ons terrein op komt. Geen administratieve rompslomp meer.

Mocht je onverhoopt willen annuleren, dan kan dat. Tot 15 dagen van tevoren helemaal gratis. Tot een week van tevoren krijg je 50% retour. Daarna behandelen we de reservering als een concert- of evenementticket; die kan je ook niet zomaar aan de organisator of locatie teruggeven. Maar jouw plek aan een ander (door)geven kan natuurlijk wel.

Een wijziging in de reservering aanbrengen? Dat kan tot een week van tevoren eenmalig gratis. Daarna berekenen we 20 euro per mutatie. Let op: een annulering of een opzegging met de mededeling dat je een andere keer wel langskomt is geen wijziging. Dan geldt de regel dat we je reservering als een concert- of evenementticket behandelen.

Kan ik later uitchecken?

Een late uitcheck kan voor de staplaatsen tegen 7,50. Dan kun je tot 17.00 uur op je plek blijven staan. Ook voor de andere accommodaties zijn er mogelijkheden, indien de locatie de volgende dag niet vergeven is. Vraag ernaar bij de receptie.

Welke betaalmethodes accepteert Mariahoeve?

Op dit moment kun je bij ons terecht met contant geld of pinnen.

Wat voor overnachtingsmogelijkheden zijn er?

We hebben voor elk wat wils. Van kampeerplekken midden in de natuur tot twee logeerkamers in de oude villa. Verder hebben we comfortabele natuurhutten, volledig ingerichte yurts, stargazers en tipitenten, domes en enkele stoere vintage wagens.

Mag ik mijn huisdier meenemen?

Al onze overnachtingsfaciliteiten, met uitzondering van de Yurts, Stargazers en de Domes, zijn geschikt om je trouwe viervoeter – tegen meerprijs – naartoe mee te nemen. Je kunt hier immers ook heerlijk wandelen. Honden wel altijd aangelijnd.

Ontbijtmogelijkheden?

Die zijn er. Vooral in de zomermaanden en vakantieperiodes. Een heerlijk vers, zelfgemaakt ontbijt met onder andere croissant, broodjes, verse jus en koffie. We serveren het ontbijt gewoonlijk tussen 9 en 10 in WifiWoods. Reserveren bij boeking of daags van tevoren ter plekke bij de receptie.

Hoe zit het met de sanitaire voorzieningen?

We hebben op diverse plekken op het terrein toiletten. Op twee plaatsen hebben we ook nog eens douches met heerlijk warm water die gratis te gebruiken zijn.

Kunstenaars & culturele instanties

De natuur is de leermeester van de kunsten. Maar ook andersom dragen de kunsten bij aan de beleving van ons prachtige natuurgebied. Een groot aantal kunstenaars is bij de huidige plannen voor de verdere ontwikkeling van Landgoed Mariahoeve betrokken. Ook is er een ‘Artist in Tent’ mogelijkheid, of een variatie daarop. Meer informatie hierover is te krijgen via gervaise@landgoedmariahoeve.com

Bosbeheer & hout

Landgoed Mariahoeve is van oorsprong een bosbouwbedrijf. Dat houden houden wij in ere en pogen het bos zo verantwoord mogelijk te beheren. Dat betekent ook dat onze gasten niet zelf in het bos mogen sprokkelen of zagen. Bij de receptie is hout voor het maken van een vuur bij een van de vuurpitten of houtkachels te koop.