Naar inhoud

Winterkamperen

Winterkamperen in Drenthe

Ben jij op zoek naar een wintercamping in Drenthe? Back to basic, of juist wat comfort? Bij ons ben je aan het juiste adres. Op deze pagina vertellen we iets meer over ons terrein in de winter en wat jij als gast van ons mag verwachten.

Natuur, rust en ruimte

Landgoed Mariahoeve is een natuurkampeerterrein. Dit zul je direct bij aankomst ervaren. Zodra je door de poorten komt, zal het bos je omarmen. Tijdens het hoogseizoen ervaar je de ruimte van 20 hectare sprookjesbos, tijdens de wintermaanden is deze beleving eigenlijk nog veel intenser. Bij ons kun je je heerlijk terugtrekken. Even genieten van de stilte, bewust tijd maken voor jezelf en/of elkaar. In de winter maak je bij ons heerlijke wandelingen, schiet je prachtige foto’s, luister je naar de natuur, rooster je marshmallows boven het kampvuur en kun je met een beetje geluk zelfs schaatsen op het meer.

Kampvuur en houtkachels

Iedere kampeerplaats en accommodatie beschikt buiten over een stenen vuurplaats. Bij de receptie is gezaagd en gedroogd stookhout uit het bos te koop. Ja, bij ons mag het echt: je eigen kampvuur maken. Ook hebben veel van onze accommodaties houtkachels en geniet je binnen van de sfeer van echt vuur. Bij de accommodaties waar dit niet mogelijk is, hebben we gezorgd voor een elektrische kachel. Zo zit je bij ons heerlijk warm.

Kinderen

Kinderen vinden het heerlijk in het bos, ook tijdens de winter. We zien ze veelal met warme laarzen en rode wangen voorbij komen. Ze hebben bij ons alle ruimte om lekker uit te razen en heerlijk de natuur in te trekken. Kinderen vinden het erg leuk om op ons meer bootje te varen, of - wanneer het vriest - op het ijs te gaan. Een eigen kampvuur maken en marshmallows /smores met warme choco zorgen voor onvergetelijke herinneringen. Daarnaast zitten wij op een kwartiertje van Assen, daar zijn allerlei leuke (indoor)activiteiten te beleven.

Receptie, Stroom en overige voorzieningen

Tijdens de wintermaanden krijgt het bos wat ruimte om te ademen. Doordat het dan rustiger is, zijn niet altijd alle voorzieningen te gebruiken. Zo kan het zijn dat we bepaalde delen van onze sanitaire voorzieningen sluiten. Ook is de receptie in deze dagen minder bemand. Zo proberen wij een natuurlijke balans te vinden. Maar geen nood, we zijn altijd bereikbaar voor vragen en hulp. Bij aankomst kan ons team je vertellen welke voorzieningen te gebruiken zijn, zodat je eventueel je kampeerplaats hierop kunt aanpassen. Weet dat je tijdens de wintermaanden in ieder geval gebruik kunt maken van electra. Dus ook als je met een tent, camper, caravan of ander kampeermiddel komt, ben je voorzien van stroom als je dat wil.