Naar inhoud

Tips - Actief in de natuur

Zwemmen in ‘t Nije Hemelriek

Zo’n 4,5 kilometer van ons vandaan, in Gasselte, ligt dit prachtige meer. Supergroot en onnederlands qua sfeer. Het is een voormalige zandafgraving, midden in de bossen, die op een hele mooie manier verworden is tot een aangename plek om te zwemmen of lekker omheen te wandelen of fietsen. Mountainbikers zijn ook dol op dit deel van Drenthe.

FIETSEN IN DE OMGEVING

Drenthe heeft geweldige fietsroutes en fietspaden. Voor een prachtige selectie daarvan, kijk op eindjeomindrenthe. En in ons buurdorp Rolde zit een geweldig fietsverhuurbedrijf die alle soorten fietsen bij ons aflevert en ze ook weer komt ophalen - als jij die fietsen bij ze huurt. Ideaal! Voor meer info en reserveringen: www.drenthefietsverhuur.nl. Ook verhuren we zelf een paar fietsen. Meer daarover elders op deze site.

BOOMKROONPAD

Hoog tussen de bomen op de Hondsrug, op loopafstand van ons terrein, ligt het Boomkroonpad. Geweldig leuk voor kids. Een pad van 125 meter lang dat begint in de worteltunnel en tot wel 22,5 meter hoog tussen de boomkronen doorloopt. Het geeft je letterlijk en figuurlijk een hele andere kijk op de wereld. Je kunt er ook hutten bouwen en speurtochten maken. Geopend van april tot november. Meer weten en reserveren: https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/beleef-het-boomkroonpad.

Kanovaren bij Annen

Bij het fraaie dorpje Annen - 19 km van ons vandaan via de N33 of 24 km via de Hunebed Highway N34 - begint een prachtige kanotocht door een ander deel van de Drentse Wildernis. Via de Hunze bereiken de boten het Annermoeras. Maak mee dat er plotseling ooievaars over je boot vliegen of dat de tocht langs een stuk grasland met galopperende paarden gaat. De wilde munt is hier en daar zo vanuit de kano te plukken. En wie even wil rusten, legt even de kano aan de kant. Lekker in het water zwemmen kan ook. Een ideale dagtocht midden in de ongerepte natuur - met en zonder kinderen een grote aanrader. Wel reserveren. www.breelandrecreatie.nl

Joytime: klim- en belevenispark

Een werkelijk prachtig Klimbos. Met diverse klauterparkoersen, stoere kabelbanen en nog veel meer. Midden in de natuur je hoogtevrees overwinnen. De instructie aan het begin is supergoed, dus je gaat vol vertrouwen op pad. Lekker zelf kiezen wat je wanneer gaat doen. Maar kom vroeg om de drukte te vermijden. Reserveren is zeer aanbevolen. Check de website voor meer outdoor avontuur, want ze hebben in Grolloo ook een compleet belevenispark met quads, mountainbikes, een klimwand, boogschieten en nog veel meer: http://joytime.nl/klimpark-grolloo/

GOLFTERREINEN

Omdat we het voor een bepaalde gast helemaal hebben uitgezocht, delen we deze kennis ook graag met jullie. Een overzicht van de dichtsbijzijnde golfterreinen. Wie in Drenthe een Hole-In-One wil scoren is welkom in Zeijerveen https://www.dgcc.nl/, Ees https://www.countrygolfees.nl/, Exloo https://www.golfparkexloo.nl/ en Gasselternijveen https://semslanden.nl/.