Naar inhoud

Tips - Vervoer, verblijf & meer

VOSCHEHEUGTE: eethuis en natuurkampeerterrein

We kunnen ons het natuurlijk niet voorstellen, maar in het geval je toch eens een keer iets anders wil: probeer dan ons andere ongelofelijk fijne natuurkampeerterrein in Mantinge, een half uurtje rijden van Papenvoort. Kleiner, en minder wildernis, maar prachtig gelegen, recht tegenover het Mantingerveld: een uitgestrekt natuurgebied met onder andere oeroude heidegronden, sprookjesachtige eikenbossen, zeldzame jeneverbesstruwelen, imposante stuifzandgebieden en uitgestrekte hoogveengebieden. Compleet met charmant eethuis, kindvriendelijke trampoline en jeu de boules baan. Meer info en reserveringen via voscheheugte.nl.

MET DE HUBTAXI HEEN & WEER

Als je met het openbaar vervoer naar ons toe komt, kun je het beste het laatste stukje met de Hubtaxi komen. Zij brengen je voor ongeveer 4 euro vanaf Station Assen naar ons toe. En hetzelfde geldt voor de weg terug. Werkelijk een fantastische service. Wel tijdig reserveren via 0800 - 4020102 (gratis) of 088 - 3394850 (lokaal tarief).

Relax in een retro-camper of retro-tent

Wil je eens kijken of een retro-camper echt iets voor jou is? Onze vrienden Martin en Manilde van Tralaluna houden van bijzondere retro-caravans en kampeerbussen. Ze hebben er een aantal opgeknapt en ingericht. Zo kun je een relaxte vakantie beleven. ‘On the Spot’ of ‘On the Road’. Door heel Drenthe, waaronder natuurlijk ook bij ons op de Mariahoeve. Meer weten of reserveren via www.tralaluna.nl

SCHAAPZICHT, een heel buitenverblijf voor jezelf

Dit buitenverblijf ligt tegenover het prachtige natuurgebied Mantingerzand in Drenthe, op steenworpafstand van het charmante eethuis Voscheheugte. Sfeervol ingericht, geschikt voor max. 8 personen. Maar ook uitermate geschikt voor een samenzijn met twee. Het heeft een ruime zitkamer, 4 slaapkamers (waaronder de tuinkamer met telescoop), keuken met eetruimte en bijkeuken (met ijskast, diepvries, wasmachine en droger), badkamer met toilet en groot bad met uitzicht over de velden, en nog een aparte douche met wastafel, en toilet.

Schaapzicht heeft volledig vrije ligging, met zowel aan de voor- als achterzijde een groot terras. Aan de voorzijde is het wellness gedeelte met op hout gestookte sauna en hottub. Aan de achterzijde staat een vuurkorf en BBQ. Er is voldoende (droog) hout aanwezig. En even verderop kun je in een van de hangmatten luieren of door het bos naar achteren wandelen. Het terrein is zo’n 3 hectare groot, inclusief kruidentuin, boomgaard, paardenwei, schapenwei, parkeergelegenheid en ooievaarsnest.

Huur is per week, midweek of weekend. Steeds aankomst vanaf 15.00 uur (vrijdag danwel maandag), vertrek uiterlijk om 10.00 uur (vrijdag danwel maandag). Prijzen zijn in het laagseizoen 1.000 euro voor een weekend of midweek, 1.500 euro voor een hele week. In het hoogseizoen zijn de prijzen 1.500 per weekend of midweek, 2.000 voor een hele week. Steeds exclusief verplichte schoonmaak van 175 euro en 250 euro borg (het huis dient veegvrij opgeleverd te worden). Genoemde bedragen zijn inclusief gebruik hout voor de wellness, wifi en lakenpakket.

Interesse? Zie ook Instagram @schaapzicht. Voor boekingen en meer info contact schaapzicht@gmail.com

FIETSEN IN DE OMGEVING

Drenthe heeft geweldige fietsroutes en fietspaden. Echt een feest voor wie van fietsen houdt. Een selectie van toproutes vind je op eindjeomindrenthe. Bij ons kun je sinds kort ook een paar fietsen huren. En in ons buurdorp Rolde zit een geweldig fietsverhuurbedrijf die alle soorten fietsen bij ons aflevert en ze ook weer komt ophalen - als jij die fietsen bij ze huurt. Ideaal! Voor meer info en reserveringen: www.drenthefietsverhuur.nl.